Babeczki kokosowe

Babeczki kokosowe






Składniki: 

  • 1 i 1/4 szklanki mleka
  • 1 i 1/4 łyżeczki miodu
  • 3 szklanki wiórków kokosowych
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 duże jajka (dobrze roztrzepane)


Przygotowanie:
Temperaturę w piekarniku ustawić na 200 stopni, góra/dół. Formę do muffinek wyłożyć papierowymi papilotkami. Mleko zagotować z miodem, następnie odstawić z ognia.

Wiórki kokosowe, cukier, mąkę oraz proszek do pieczenia. Powoli wlać mleko i wymieszać. Dodać roztrzepane jajka i mieszać aż składniki dobrze się połączą.

Masą napełnić papilotki, uważając  za aby masa za każdym razem była dokładnie wymieszana. Babeczki piec przez około 25 - 30 minut, na złoty kolor.

Smacznego! 😊




Komentarze

Popularne posty