Babeczki kokosowe
Babeczki kokosowe
Składniki:
- 1 i 1/4 szklanki mleka
- 1 i 1/4 łyżeczki miodu
- 3 szklanki wiórków kokosowych
- 1/2 szklanki cukru
- 1/2 szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 duże jajka (dobrze roztrzepane)
Przygotowanie:
Temperaturę w piekarniku ustawić na 200 stopni, góra/dół. Formę do muffinek wyłożyć papierowymi papilotkami. Mleko zagotować z miodem, następnie odstawić z ognia.
Wiórki kokosowe, cukier, mąkę oraz proszek do pieczenia. Powoli wlać mleko i wymieszać. Dodać roztrzepane jajka i mieszać aż składniki dobrze się połączą.
Masą napełnić papilotki, uważając za aby masa za każdym razem była dokładnie wymieszana. Babeczki piec przez około 25 - 30 minut, na złoty kolor.
Smacznego! 😊
Komentarze
Prześlij komentarz